dissabte, 23 de març del 2013

Sant Roc, ruta de les ermites

País/Comarca: Catalunya/La Selva, Gironès
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: A la carretera C-63, de Santa Coloma de Farners a Sant Esteve d'en Bas, arribats a Amer,  desprès de passar un semàfor amb una farmàcia al cantó, girem el primer carrer que podem a má dreta, a uns 50 metres, i al final d'aquest carrer, a ma dreta, trobem una plasseta amb vehicles aparcats en bateria, on deixem el vehicle per iniciar la ruta. (WGS84  42.010173º N, 2.604874º E)
Ruta: Circular amb 681 metres de pujada acumulada i 16,96 km. de recorregut.
Prop de: Amer, Sant Martí de Llémena.
Inici/final: Amer.
Temps efectiu sense parades: 4h 01' ( total 6h 13' )
Alçada mínima - màxima: 178 - 606 metres.
Pendent màxima i mínima: + 29,47% - 28,89%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Una ruta bonica que ens dur fins les ermites de Santa Brígida, Santa Lena i Sant Roc. Una pujada forta i ràpida ens acosta fins a la primera ermita, la de Santa Brígida, que ens regala amb una bona vista d'Amer i de la vall del Brugent, i al l'horitzó, el Far. Partim de Santa Brígida i prenem una forta baixada, creuem el torrent de Can Catau i tornem a pujar fins a trobar una esplanada on ens indica per anar al mirador dels Fusos, un enorme roc que ens permet gaudir de una bona visió per damunt del bosc, tornem al pla, i resseguim la pista que ens dur fins la bonica ermita de Santa Lena. Marxem direcció a Sant Roc per un corriol que surt darrera del absis de l'ermita en una forta pendent fins a arribar al pla, on troben una cruïlla de camins i un pal indicador que ens senyala la direcció cap a Sant Roc, un camí ample amb una suau pendent, que sembla empedrat per un gegant, ens farà arribar a l'ermita de Sant Roc en poc menys de mitja hora. Aquí estem ben penjats a la cinglera, i la vista sobre la vall del Llémena es espectacular, amb alguns balcons naturals on poder-nos abocar fins a poder gaudir d'un bon vertigen. Arribem a l'ermita de Sant Roc situada a l'extrem de la cinglera de Sant Roc, i les vistes son precioses, sobretot a aquesta època de l'any amb el verd de la primavera. Prenem el camí de retorn que durant el primers compassos ens dur a caminar prop del barranc amb espectaculars parets i miradors. Prenem el camí de retorn que durant el primers compassos ens dur a caminar prop del barranc amb espectaculars parets i balcons que semblen miradors fets exprés. Desprès el camí va descendint suaument per un corriol ben fresat fins un cop passat una bassa, trobem una pista que resseguint el senyals ens dura ara si fins a Amer practicament per pista forestal, tot passant per la Torre de Roca Salva.
Observacions: Durant el trajecte trobem la font del Sant Bernat a l'ermita de Santa Brígida, la Font de Can Catau, a la riera del mateix nom, i al final trobem una bassa on un tub que porta aigua a manera de font. Aquesta ruta esta senyalitzada en tot moment de principi a fi per unes marques blanques, a trams mes visibles que altres, però que tant al terra com als arbres ens acompanyen sempre.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida


Clica l'imatge per veure l'àlbum

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada