diumenge, 31 de març del 2013

Roques de Benet des de la pista de la Franqueta

País/Comarca: Catalunya/Terra Alta
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: A la carretera T-330, venint d'Horta de Sant Joan direcció Arnes, passat la Farinera i abans d'arribar a la benzinera, trobem un trencall a ma esquerra que indica Els Ports, el prenem, es una pista avui asfaltada que dur cap a l'àrea de la Franqueta, desprès de passar el Salt de Ferrassó, tot seguit, trobem una font molt visible a ma esquerra que es la Font de Salero, passada la font, trobarem una pista que surt de l'esquerra amb força lloc per aparcar, es la Cruïlla de les Eres, punt on deixem el vehicle. (WGS84 40.901064º N, 0.315638º E)
Ruta: Circular amb 464 metres de pujada acumulada i 6,65 km. de recorregut.
Prop de: Horta de Sant Joan, Arnes.
Inici/final: Cruïlla de les Eres a la pista de la Franqueta
Temps efectiu sense parades: 2h 12' ( total 3h 05' )
Alçada mínima - màxima: 555 - 1018 metres.
Pendent màxima i mínima: + 40,10% - 41,29%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Es tracta d'una sortida curta però intensa per la seva espectacularitat, deixem el vehicle al inici de la pista i l'anem seguint durant uns dos quilòmetres fins arribar al trencall que ens indica el sender. El camí ara es un corriol que va pujant i en algun moment ens deixa veure la pista d'on venim i ens permet veure com anem guanyant alçada. El camí, s'acaba i comença l'ascens per la canal, que no te gaire complicació, només es anar pujant i esquivant pedrots, això si, alerta amb les pedres que puguin baixar per la canal. Arribats al coll, veiem de sobte la magnífica vista dels ports, pugem una mica més i arribem al cim del Castell, que es com s'anomena aquesta torre de roca immensa de les Roques de Benet, podem passejar pel petit pla del cim sense cap problema i anem endevinant toll allò que se'ns presenta al davant, pobles, cims i barrancs. La vista des de aquí dalt, es de les que no s'obliden, possiblement un dels millor miradors de la Terra Alta. Aprofitem el sol i la situació de privilegi per esmorzar i desfem el camí que hem fet per pujar, de tornada ens aturem a la cova de pastors que hi ha al camí, i retornem a la pista que ens dur en menys de mitja hora a l'aparcament on hi tenim el vehicle. Molt recomanable i entranyable. Es tot un plaer, haber estat a dalt de les Roques de Benet, sempre tant presents i majestuoses des de baix.
Observacions: Durant el trajecte no em trobat cap font. El recorregut no te cap senyal ni fites, però, es prou evident, tant el primer tram per pista, com a partir de l'indicador cap a les Roques, pel corriol. Si voleu allargar la ruta, podeu empalmar aquest recorregut amb la ruta dels Estrets d'Arnes - intent Roques de Benet.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'àlbum

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada