divendres, 29 de març del 2013

Estrets d'Arnes - intent Roques de Benet

País/Comarca: Catalunya/Terra Alta
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: A la T-330, venint d'Horta de Sant Joan, trobem a ma esquerra la cruïlla cap a Arnes, la prenem i seguidament girem a ma dreta a la travessia que ens indica "Zona esportiva", i tot seguit a ma esquerra, sempre asfaltat, ara tot recte fins a trobar un panell informatiu de la zona i girem a ma dreta, on ja veiem l'indicador que ens assenyala els Estrets i Toll Blau, prenem aquesta pista asfaltada, no la deixem fins just al punt on la pista creua el riu, i sense creuar-lo trobem un racó a la dreta per aparcar-hi el vehicle. (WGS84 40.904378 º N, 0.289869º E)
Ruta: Circular amb 369 metres de pujada acumulada i 15,30 km. de recorregut.
Prop de: Arnes, Horta de Sant Joan
Inici/final: Pista de la Franqueta.
Temps efectiu sense parades: 3h 46' ( total 4h 17' )
Alçada mínima - màxima: 465 - 747 metres.
Pendent màxima i mínima: + 13,73% - 13,31%
Lloc consultat: 
Descripció: Una ruta circular que ens permetrà ascendir a les Roques de Benet travessant els Estrets d'Arnes i de Lliberós retornant per la pista que passa per les parets del Salt del Barber. Aparquem el vehicle a la pista que parteix d'Arnes als Estrets just al punt abans de creuar el Riu dels Estrets, el dia pinta pluja però provarem sort. Retrocedim un metres i prenem una pista a mà esquerra, poc desprès una bifurcació i prenem la pista de la dreta i un centenar de metres mes endavant trobem un corriol a mà dreta, amb una fita i una senyal blava de la ruta dels "Estels del Sud",  en el camí trobem senyals amb les marques de PR molt velles, sense manteniment, però no son necessaries ja que el camí es molt evident i no te pèrdua. La ruta dels Estrets es espectacular, on el riu dels Estrets transcorre amb una aigua cristallina i d'un color ver maragda increïble, encaixonat entre parets durant aquesta part del seu recorregut, la part negativa es que s'ha popularitzat en excés, afavorit per el fàcil accés amb vehicle per la pista de la Fanqueta que surt d'Horta de Sant Joan. Un cop passat el pont que creua el riu, i que resta tancat, trobem la cruïlla que ens indica direcció al Mas de Lliberós, a mà esquerra, aquest corriol fa de drecera i ens durà passant pel Mas de Liberós i pel Maset de Canalla fins a la pista del Mas de la Franqueta, ens hi incorporem i passat el Coll de Blanco, seguim la pista tirant avall, fins que arribem a la Cruïlla de les Eres, una pista a mà dreta amb zona d'aparcament al mateix encreuament. Enfilem amunt, amb una costa no molt pronunciada, però permanent, arribats aquí, el cel ja no ens ho pot dir mes clar, el xàfec es imminent, decidim seguir, ja que que fa un dia molt ventós i confiem en un canvi de temps d'última hora, però quant falten pocs metres per prendre el senderó que puja a les Roques de Benet, comença a ploure cada cop amb més intensitat, tirem avall ja que seguir amunt suposaria malmetre un cim que pot proporcionar-nos unes vistes inmillorables. Reprenem la pista del Mas de la Franqueta ara direcció cap a Horta de Sant Joan fins que trobem el primer trencall a mà esquerra, just desprès de passar el Salt de Ferrassó, la pista ens retorna en poc temps al punt d'inici. Cal dir, que en el punt on hem fetja volta, si seguiu endavant pel senderó que dur fins al cim de les Roques de Benet, gaudireu de una ruta magnifica i espectacular pels seus paisatges i per la vista des del cim, que mirant al nord, podreu apreciar practicment tota la Terra Alta, i mirant al sud, una bona part de la serra del Massís del Port, amb algun dels cims mes emblemàtics, El Tossal d'Engrilló o la Punta de l'Aigua.
Observacions: Durant el trajecte trobem la Font del Salero i Font de la Pineda, les dos a la Pista del Mas de la Franqueta. Al camí dels estrets anem trobant senyals dels Estels del Sud, i uns senyals de PR molt esborrats.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'àlbum


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada