diumenge, 29 de setembre de 2013

Mont-redon per les Crestes de la Seda i Cavall Bernat de Llaberia

País/Comarca: Catalunya/Ribera d'Ebre
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Venim de l'autovia del Mediterrani A-7 direcció sud, i ens desviem a la sortida Nº 1131 direcció Miami Platja, per anar a trobar la T-310 direcció a Pratdip. El trajecte son 15 minuts, uns 7,5 Km. Arribats a Pratdip, girem el primer carrer a l'esquerra i aparquem el vehicle davant de les piscines. Just al punt per poder fer una cerveseta ben fresqueta al tornar al mateix bar de les piscines. (WGS84 41.050461º N, 0.872538ºE)
Ruta: Circular amb 773 metres de pujada acumulada i 12,53 km. de recorregut.
Prop de: Tivissa-Vandellòs
Inici/final: Pratdip
Temps efectiu sense parades: 4h 42' ( total 8h 12' )
Alçada mínima - màxima: 210 - 865 metres.
Pendent màxima i mínima: + 39,3% - 33,5%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: La ruta la iniciem al mateix poble de Pratdip, per poder ascendir al Mont-redon per les Crestes de la Seda, un carena rocosa de més o menys 500 metres de llargària, sense cap pas dificultós ni aeri, però molt distreta i al mateix temps divertida. Trobem una corda, en un pas de flaqueig per donar una mica de seguretat en cas de veureu complicat. I troben també el Pas dels Siscus, equipat amb cadenes, que si es vol, es pot flanqujar per l'esquerra, per un camí que el voreja. Més endavant, trobem el pas del Porc senglar, un pas una mica estret que es puja perfectament caminant. Es a dir, una ruta apte per a tothom, amb uns paratges fantàstics i un xic diferent. Poc abans del cim decidim trencar a ma esquerra i voltar per la Font del Mont-redon que la trobem amb aigua i passem pel costat del Rovelló, una agulla a ran de camí amb unes vistes impressionants. Un cop al cim del Mont-redon, gaudim d'uns vistes esplèndides i sorprenents i podem calcular perfectament per on pujarem el Cavall Bernat de Llaberia. Baixem del Mont-redon direcció al Portell de la Roca Mitjanera i poc abans d'arribar-hi ens desviem cap a la canal que ens dona accés al Cavall Bernat. Remuntem aquesta canal, i abans d'arribar al final, una fita ens indica que estem en bon punt per començar a grimpar en ziga zaga cap al primer replà del Cavall, l'ascensió es fàcil, amb bones preses i no te timba. Creuem el primer replà i trobem el petit mur que ens separa del cim, aqust petit mur te al mig una zona d'acces molt visible, amb preses molt grosses una mica extraplomat però molt assequible. Fem cim fins a la creu del Cavall Bernat, reposem un ratet per gaudir a tope del paisatge, que es un regal pels sentits. Comencem el descens, que ens ha resultat molt més fàcil del que en un principi ens pensabem. L'ascensió a aquesta agulla per descomptat es totalment opcional, i si no s'hi puja, no desmereix en absolut el recorregut, ja que en tot moment tant el paisatge com l'itinerari son fenomenals. Passem per sota del Cavall pel camí direcció a Pratdip/Colldejou, passant per la Roca dels Esperits, per un camí força pendent fins arribar a la Font de la Carabassa, que ens la esperàvem trobar amb aigua i reposar, ja que anem justos per la calor, però la sorpresa ha sigut nostre al veure que estava totalment seca, l'mpresió que ens ha fet es que pel motiu que sigui s'ha fet malve la font, ja que s'escola l'aigua per terra però a l'auberador no hi arriba. Aprofitem que hi ha ombra i corre el ventet per fer un mos i enfilem avall, de seguit trobem la pista cap a Pratdip i al cap d'una hora arribem al poble. Just al costat del bar.
Observacions: Només em trobat aigua a la Font del Mont-redon, per tant anar ban aprovisionats d'aigua, el terreny es calorós i gens ombrejat. En un principi no cal dur material, però si es vol dur un cordino per anar mes segurs al Cavall Bernat, per baixar el primer tram, mai esta de més.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada