diumenge, 15 de setembre del 2013

La Coscollosa i La Moleta des de La Font Nova

País/Comarca: Catalunya/Baix Ebre
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Venim per la C-12 de Tortosa direcció Xerta, poc desprès de l'area de descans passat el poble d'Aldover, trobem un trencall que hi ha a ma esquerra just al costat del cartell indicador de Xerta, fem el canvi de sentit una mica més endavant i prenem aquest camí que ara ens queda a ma dreta. El recorregut no te pèrdua, seguir sempre el camí principal sense desviarn-os. El camí esta practicament tot asfaltat. Prendre precaucions ja que els traçat es estret i força transitat per la gent que puja a carregar aigua a la Font Nova. (WGS84 40.898962º N, 0.432084ºE)
Ruta: Circular amb 490 metres de pujada acumulada i 8,87 km. de recorregut.
Prop de: Aldover-Xerta
Inici/final: Àrea de la Font Nova
Temps efectiu sense parades: 2h 58' ( total 3h 32' )
Alçada mínima - màxima: 400 - 879 metres.
Pendent màxima i mínima: + 49,34% - 55,49%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Iniciem la ruta a la Font Nova, a al principi per un camí ample i desprès per un corriol estret però molt fresat. Anem deixant algun trencall a ma dreta, fin arribar al Barranc del Infern, on hi trobem una font de mateix nom, que hi transcorre l'aigua per dins d'un tronc com a moltes altres  fonts dels Ports. Mentre fem un glop d'aigua, i a partir d'aquest punt, les vistes del barranc son espectacular, mentre anem creuant-nos amb algun pi monumental. El camí va agafant pendent fins arribar a un pla encantador, on veiem perfectament les nostres fites d'avui, la Moleta d'Alfara i La Coscollosa. Ens plantem ràpidament al peu de La Moleta d'Alfara, on una divertida grimpada que afegeix al·licient a la sortida, ens permet ascendir a dalt de La Moleta per uns passos ben equipats que serveix d'ajut, ja que no comporta cap tècnica ni dificultat. Des de dalt podrem gaudir d'unes esplèndides vistes de l'Ebre, del Delta i del Mont Caro.
Descendim pel mateix lloc, i ara enfilem per un corriol cap a La Coscollosa, ens hi plantem en menys de vint minuts. Aquí podrem gaudir de molt bones vistes, El Caro, Alfara de Carles, L'Espina, Punta de l'Aigua, Tossal d'Engrillo, Paüls, Els Volandins, etc.. Mereix la pena pujar fins aquí per les bones vistes que obtenim. Desfem el camí direcció cap a la Moleta i a mig camí, trobem el indicador a terra, punt on girem a ma dreta direcció a la Font de Domingo, el camí es pedregós i pendent i arribem a la font en poc temps, aprofitem per remullar-nos i prosseguim per mateix camí sempre molt visible ara si cap a la Font Nova. Anem transitant entre marges i masos derruïts, fins que trobem el trencall a l'esquerra per desviar-nos una mica cap al refugi de la Font Nova, on hi trobem la part lliure oberta i prou neta. Resseguim la pista fins arribar a l'Àrea de la Font Nova, punt final de la nostre ruta.
Observacions: Encara que sempre es prudent dur aigua, em aquesta ruta a pesar de ser una zona aparent-ment seca, trobem les fonts del Barranc de l'Infern, de Domingo i de la Fon Nova, rajant força.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al ICC
Itinerari fins al lloc de sortida


 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada