diumenge, 6 d’octubre del 2013

De Palamós a Llafranc, pel camí de ronda

País/Comarca: Catalunya/Baix Empordà
Cartografia: ICC 1:50.000
Aproximació: Venim de la C-31, i a la sortida 326 La Fosca - Palamós ens hi desviem per anar a fer cap a la rotonda que ens indica Palamós centre. A partir d'aquí es un seguit de rotondes que potser, millor que descriure-les, es anotar-nos o imprimir aquest plànol, que ens durà fins a aquesta última. Arribats a la última rotonda, prenem la segona sortida a ma dreta per girar acte seguit, la primera travessia a ma dreta i ràpidament el primer carrer a ma esquerra, on ja veiem una pineda a al fons d'on surt el camí que em seguit per fer aquest recorregut.. (WGS84 41.850602º N, 3.14117ºE)
Ruta: No circular, amb 289 metres de pujada acumulada i 11,56 km. de recorregut.
Prop de: Palamós
Inici/final: Palamós/Llafranc
Temps efectiu sense parades: 3h 54' ( total 4h 51' )
Alçada mínima - màxima: 0 - 125 metres.
Pendent màxima i mínima: + 28% - 19,5%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: La ruta en porta a recórrer un dels trams més bonics de la Costa Brava. Coincideix en bona part am el GR-92, on el deixem a la Platja Castell, ja que el GR segueix per l'interior i el que volem es vorejar el litoral. El recorregut es pot dir que no te pèrdua, em d'anar seguint sempre el camí mes fresat i proper a la costa. Del poblat ibèric fins al mirador de la Punta Canyers, el recorregut no va molt arrambat a la costa, però a partir d'aquí fins la Platja del Crit, anirem desfilant per trams rocosos, platges i caletes i no perdrem de vista les illes Formigues. A la platja del Crit, prenem una escala que ens dur a la pista forestal, poc transitada i una mica, en desús. Poc desprès, trobem un altre pista més ample i transitada, tornem a estar al GR-92, la prenem a ma dreta i anem seguint el GR que torna a baixar a la costa, ara ja a prop de Calella de Palafrugell, on tornem a gaudir de l'espectacle d'aquest litoral, que per molt que l'hagem visitat, ens impressiona com si fos la primera vegada que el veiem. A Calella prenem un refresc (per no dir que ens varem pendre una bona cervesa ben freda) en una terrassa on es van cuidar de escurar-nos be les butxaques. Prosseguim per descomptat per sota les voltes de les casetes que hi ha a Port Bo, i passem pel petitissim port de Malaspina, que ens recorda l'estil de vida secill d'aquells pescadors. Resseguim el GR-92,  passem pel costat de la Torre de Calella i arribem en un no res a Llafranc on hi tenim el vehicle aparcat. Podem fer milers de quilòmetres per descobrir paradisos llunyans, o podem fer una caminada matinal per passejar-nos pel nostre paradís particular.
Observacions: Dur aigua sempre es important, però en aquesta ruta sempre estem a prop de la civilització. Si ens fa bon temps, casi diria que es més recomanable donar-se un bon bany per treurens la calor i gaudir al complert de l'itinerari .
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'album de fotos
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada