dissabte, 2 de febrer del 2013

Capafonts - El Picorandan

País/Comarca: Catalunya/Baix Camp
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Capafonts, trobem la desviació per entrar al poble on deixem el veicle en un petit aparcament a ma esquerra. Ens dirigim cap a les piscines d'on parteix la ruta, creuem la plaça de l'esglesia i baixem per les escales, on trobem la pista on te inici la ruta. (WGS84 41.296598º N, 1.026219º E)
Ruta: Circular amb 617 metres de pujada acumulada i 9,79 km. de recorregut.
Prop de: Capafonts i La Febró
Inici/final: Capafonts
Temps efectiu sense parades: 2h 04' ( total 3h 28' )
Alçada mínima-màxima: 704-1026 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: En aquesta ruta, el vent ha estat present en tot moment. El paisatge de les Muntanyes de Prades, com no pot ser d'un altre manera, mai ens deixa indiferents. Durant l'ascensió pel Barranc de la Llenguaeixuta, el paisatge es molt humit, boscos i ombrivol, en canvi un cop arribats al cap de munt del barranc, l'entorn canvia radicalment, ens trobem amb un paratge sec, assolellat i nu, es terra de contrastos. Les vistes des de la carena son fantàstiques, veiem des del mar fins al Montsant i Siurana, i d'una visió d'ocell sobre Capafonts des del Picorandan. De Capafonts al GR 65-5, trobem molt esporadicament alguna fita, però haurem de està alerta, el camí s'utilitza poc i està poc fresat, cosa que fa que en algun punt, sobretot en la part alta del barranc, siguem nosaltres qui tracem el camí. A partir de la Creu Trencada, seguim fins al Picorandan pel GR, en bona part es una pista forestal, i passat el cim al cap de 700 metres, deixem el GR per desviar-nos a la dreta per seguir un camí molt clar i bastant fet malbé pel pas de les motos, que han arrencat els poc trams que quedaven del antic empedrat, aquest camí ens durà de retorn, i en poc temps, fins al poble.
Observacións: El tram de grimpada no comporta cap dificultat tècnica ni precisa de material. Hem trobat aigua a la part alta del Barranc de la Llenguaeixuta en els petits bassals del rierol.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'album


2 comentaris:

  1. Passejant per internet he trobat el teu blog. Felicitats per la teva tasca i gràcies per ajudar-nos en la recerca de llocs nous, als que estem una mica aficionats a caminar per descobrir...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pels teus elogis Pere. Caminar i gaudir de la natura sempre es un plaer, i el blog ens permet reviureu i comptir-ho.
      Salut, Carles.

      Elimina