diumenge, 2 de desembre del 2012

Sant Miquel de Solterra o de les Formigues

País/Comarca: Catalunya/La Selva
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Sant Hilari Sacalm, girem direcció al centre del poble per la GI-542, travessem tot el poble fins a trobar en magatzem de fusta i girem a la dreta, hi ha un indicador que diu Zona Industrial Mas Garriga, prenem el carrer de l'esquerra (Carretera de la font del Sastre) i no el deixem fins arriba a la cruïlla (Carrer de Vilavecchia) i girem a l'esquerra, aquesta carretera al cap de uns centenars de metres passa a ser de terra, molt ben condicionada, millor i tot que algunes carreters que en diuen asfaltades, no la deixem, sempre es la més ample, fin a arribar a la font del Abeurador on deixem el vehicle. (WGS84 41.903980ºN, 2548754ºE)
Ruta: Circular amb 320 metres de pujada acumulada i 9,0 km. de recorregut.
Prop de: Sant Hilari Sacalm, Osor
Inici/final: Carretera de Sant Miquel Solterra, Font de l'Abeurador
Temps efectiu sense parades: 2h 06' ( total 3h 22' )
Alçada mínima-màxima: 923-1203 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Una ruta que en poca distancia ens porta fins al cim de Sant Miquel de Solterra com diuen els mapes o Sant Miquel de les Formigues com veurem als indicadors durant el trajecte. Partim de la Font de l'Abeurador per una pista on hi ha un pal que ens indica la direcció cap al cim, senyals que anem trobant a cada trencall. Arribats a la bifurcació indicada amb el "waypoint", prenem el camí esquerra per fer la ruta circular. Un cop arribats a El Casal, 50 metres després, deixem la pista i prenem un trencall poc visible, indicat per un roc amb dos X de color vermell, l'agafem i ens durà directe per una forta ascensió fins al cim, on gaudirem, si el dia es clar, d'unes magnifiques vistes, des de la Badia de Roses, al Canigó, Puigmal, Cadí, Pedraforca, Ensija, Montseny, etc...Una ruta curta però, gens despreciable en cap sentit. Potser seria més recomanable fer-la avançada la primavera, com en totes les rutes on i intervenen paratges amb boscos caducifolis.
Observacions: Val la pena d'abastir-se d'aigua a la Font de l'Abeurador ja que pujant no trobem cap punt d'aigua potable. Al partir del cim, ja de tornada, anem trobant unes marques vermelles als arbres que, ens indiquen el camí fins a trobar la pista de tornada.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada