dissabte, 28 de febrer del 2015

Volta al Roc de Pessonada

País/Comarca: Catalunya/Pallars Jussà
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  403 metres
Descens acumulat:.................  391 metres
Distancia:..............................   6,14 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 2h 09' ( total 3h 11' )
Alçada mínima - màxima:....... 838 - 1226 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 39,9% - 26,0%
Prop de:  Pessonada, Aramunt, La Pobla de Segur.
Inici/final: Pessonada
Lloc consultat: WIKILOC

Aproximació: A la Pobla de Segur venint de Tremp, al creuar el pont sobre el Riu Flamisell, hi ha un trencall a ma dreta que indica entre d'altres indrets, Aramunt i Claverol. El prenem i nomes haurem d'anar seguint les indicacions que assenyalen direcció a Pessonada. En 15 minuts, arribem al poble i en comtes d'entrar-hi anem direcció a Herba-Savina, aparquem on acaba la carretera asfaltada, just al costat on comença la ruta, a tocar del cartell que hi diu Volta al Roc de Pesonada.

Descripció: Es una ruta curta però molt bonica, amb molt bones vistes al Pirineu i amb una ascensió fins als escaligons (graons) que no te cap complicació però la fa atractiva. Gaudirem des de la Portella d'unes estupendes vistes al Pirineu, La Serra de Boumort, La Serra de Gurp i de la vall, negada d'aigua pel Pantà de Sant Antoni.

Itinerari: Partim del poble de Pessonada per un corriol que molt ben indicat per un pal indicador amb un plànol del recorregut que farem avui, en aquest punt s'hi apunta un gos del poble per fer-nos companyia fins als escaligons. Només començar el corriol veiem marques de pintura de color groc, que aniran fent-se visibles tot el recorregut. Al cap de deu minuts en una esplanada, arribem a l'ermita de la Mare de Deu de la Plana, es en aquest punt on canviem radicalment de direcció, nord-est, direcció cap els estimballs que formen Cingles de Pessonada, el camí ben aviat s'enfila per entre parets en una pujada constant i molt visible, amb fites fins que arribem als primers graons que son perfectament salvables per la seva esquerra. Prosseiguim el camí, val la pena aprofitant l'excusa d'agafar aire, fer un cop d'ull a la vall d'on venim, veiem el poblet d'Aramunt i Aramunt Vell a dalt d'un turó, i uns quants voltors que ja  ronden damunt nostre.
Quan ja som a prop d'arribar a la part més alta de la serra, trobem el segons graons, aquí es queda el nostre amic, es massa gros per carregar-lo a coll. Pugem els graons i en un tres i no res som dalt de la serra. Les vistes son espectaculars, es hi quedem una estona per gaudir-les, fem les fotos de rigor i aprofitem per fer un mos. Ara resseguim la carena es direcció nord-oest, el camí segueix sent molt evident, i ben aviat busca el punt bo per començar a baixar de dalt de la cinglera. Es un camí pedregós, però que encara ens ofereix bones vistes. El camí passa a prop de l'ermita de Sant Joanet, on ens hem de desviar per arribar-nos-hi.  A partir d'aquest punt, el corriol ja ens dur de manera clara cap el pla, on trobem un pal indicador que l'hi falta just el cartell de la nostre direcció cap a Pessonada. Trenquem cap a l'esquerra, i un camí molt evident i sense trencalls, ens dur ara per sota de les parets d'aquesta serra cap el poble, ben aviat aquest camí es torna pista ample. Veiem clarament per on em pujat, una evident canal just al davant de l'ermita. Arribem al poble i aprofitem per donar-hi un tomb i conèixer els seus carrers, quant veiem que el nostre amic senderista d'avui ens ve fer festes, tot enjogassat. Si esteu per la zona, es una ruta molt recomanable. 

Observacions:  Es una ruta apte per a tothom, molt divertida i que no conté cap dificultat. No hi ha fonts ni punts d'aigua, per tant s'en ha de dur. No cal dur material específic per superar el graons.

Descarregat el track AQUÍ

https://goo.gl/photos/5XjmDk7E8tjjh7pU7
Clica l'imatge per veure l'àlbum




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada