divendres, 9 d’agost del 2013

Pico Punta la Pala o Pic de Bouneu (Circ de Troumouse)

País/Comarca: França/Hautes-Pyrénées
Cartografia: IGN 1:25.000
Aproximació: Prenent la D-921 direcció a Gavarnie, uns quilòmetres abans, just passat Gèdre, trobem el trencall de la D922 direcció al Cirque de Troumouse. Desprès de 15 quilòmetres, de gaudir d'uns paisatges esplèndids i de pagar els 4€ de rigor del peatge, arribem a l'aparcament del circ. (WGS84  42.726673º N, 0.096791ºW)
Ruta: Circular amb 474 metres de pujada acumulada i 6,16 km. de recorregut.
Prop de: Gavarnie ( Gavarnia )
Inici/final: Gavarnie
Temps efectiu sense parades: 1h 14' ( total 1h 34' )
Alçada mínima - màxima: 1381 - 1856 metres.
Pendent màxima i mínima: + 30,8% - 26,5%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Iniciem aquesta ruta a l'aparcament del mateix Circ de Troumouse, ben a prop d'aquest aparcament a ma dreta hi tenim dues moles inmenses de pedra amb un clar passadís al mig, aquest es el camí que aprofitarem per ascendir fins al Pic de Bouneu. La ruta, esta ben senyalitzada amb fites menys al principi, i excepte la forta pendent en algun tram, no presenta cap dificultat, i ens permetrà descobrir un cim que ens proporcionarà unes vistes insuperables. Des del cim podem contemplar en tot el seu esplendor el Circ de Troumouse coronat per La Munia, un dels circs glacials més grans d'Europa, la vall de Pineta, el Coll d'Añisclo, amb les Tres Maries a l'esquerra i les Tres Sorores (Soum de Ramond, Mont Perdut i Cilindre de Marboré) a la dreta. Per nosaltres una sorpresa, un cim desconegut o gens nomenat, però que ens ha regalat amb una del les millors vistes del viatge. Les perspectives que ens ofereix son excepcionals, i més si tenim en compte la relació esforç/benefici. La ruta es fa curta, i diverteix amb la facilitat que anem descobrint paisatges a mesura que anem avançant, degut a la rapida ascensió pel seu fort desnivell.
Observacions:  Durant el trajecte no hem trobat aigua. No trobem cap senyalització fins que entrem al corredor a la dreta del Tumeu de Bouneu, a partir d'aquí el camí està ben fitat.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al IGN
Itinerari fins al lloc de sortida
Per veure les fotos en pantalla gran, fes clik aquí.

 
Circ de Troumosue
Pic de Bouneu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada