dimecres, 7 d’agost del 2013

Cirque de Gavarnie (Circ de Gavarnia)

País/Comarca: França/Hautes-Pyrénées
Cartografia: IGN 1:25.000
Aproximació: Vinguem d'on vinguem em d'anar a parar a Luz-Saint-Sauveur, i d'aquí prenem la D-921 direcció Gèdre i Gavarnie. Un cop arribats al poble de Gavarnie, no tenim escapatoria ni perdua, cap a l'aparcament, "paiant". (WGS84  42.7365º N, 0.0098ºW)
Ruta: No circular amb 474 metres de pujada acumulada i 6,16 km. de recorregut.
Prop de: Gavarnie ( Gavarnia )
Inici/final: Gavarnie
Temps efectiu sense parades: 1h 14' ( total 1h 34' )
Alçada mínima - màxima: 1381 - 1856 metres.
Pendent màxima i mínima: + 30,8% - 26,5%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Iniciem la ruta a l'aparcament, de pagament per descomptat, habilitat a l'entrada del poble de Gavarnie. Si us voleu estalviar els 4€ de l'ala, si és d'hora, seguiu el carrer amunt fins que desapareguin les senyalitzacions de terra per aparcar i ja no hi ha cap màquina de parquímetre,  aparqueu-hi, caminareu una mica més. La ruta és una passeig que transcorre entre botiguetes al principi, i al costat del riu de Gavarnie durant tot el recorregut. El trajecte és molt planer fins a prop d'arribar a l'Hotel de la Cascade, on s'enfila una mica. Les dimensions del circ i de la cascada son tant grans, que des de l'hotel es te l'impresió que en 5 minuts serem al peu de la cascada, i en linea recta hi ha un quilòmetre exacte. La caminada encara que molt freqüentada, és una visita obligada i que no deceb, per algun motiu està declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des de 1997. Segons els francesos, que ja sabem que no tenen padrina, és la cascada més gran d'Europa, 423 mts. d'alçada. Un cop arribats al peu d'aquest grandiós salt d'aigua, que aquest any amb les neus dels últims mesos i que les muntanyes encara retenen, gaudim d'un espectacle fantàstic. Pels que ens agrada la muntanya i la natura, és una visita ineludible.
Observacions:  Tot s'ha de dir, per la burrada de gent que hi arriba a anar al cap de l'any, els anys que fa que es un referent turístic, que a mes hi ha una estació d'esqui, Les Espécières, Gavarnie continua sent un poblet, sense cap monstre de formigó, ni complexes hotelers, ni urbanitzacions. El paisatge, que és el seu patrimoni, resten intactes.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al IGN
Itinerari fins al lloc de sortida
Per veure les fotos en pantalla gran, fes clik aquí.
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada