diumenge, 2 de febrer del 2014

Volta per La Pena, Mata-rucs, Trinitat, St. Joan i Mirador


País/Comarca: Catalunya/Conca de Barberà
Cartografia: ICC 1:25.000
Ruta: Circular
Ascensió acumulada: 810 metres
Descens acumulat: 803 metres
Distancia: 15,62 quilòmetres
Temps efectiu sense parades: 4h 55' ( total 7h 55' )
Alçada mínima - màxima: 522 - 999 metres.
Pendent màxima i mínima: + 31,7% - 31,6%
Prop de: L'espluga de Francolí - Poblet
Inici/final: Les Masies - Casa de Colonies La Capella
Lloc consultat: Wikiloc







Aproximació: Arribats a L'Espuga de Francolí, a la rotonda prenem la carretera direcció al Monestir de Poblet, anem seguint el indicadors direcció Poblet fins arribar al punt on trobem un senyal a la dreta que ens indica Les Masies cap a l'esquerra, prenem el trencall i seguim per la TV-7007, direcció Les Masies i Poblet duran 2,2 quilòmetres. Aleshores trobem en un revolt a la dreta un zona d'aparcament on podem deixar el vehicle. (WGS84 41.376023ºN, 1.088336ºE)
Descripció: Aquest ruta esplèndida que a pesar de tenir algun tram amb pendents fortes, se'ns farà curta pel seu variat paisatge i punts d'interes.
La ruta ens permetrà veure unes magnífiques vistes de la Conca de Barberà, i en un dia clar com  va ser el nostre cas, fins al Pirineu, que es podia veure força nevat. Podrem copsar durant la ruta, els diferents tipus de bosc que recorrem durant el trajecte, tant de coníferes com de frondoses.
Aquest recorregut ens acompanyarà fins la zona d'esbarjo de la Santíssima Trinitat, per anar tot seguit per un camí de suau pujada fins a l'ermita de Sant Joan de la Muntanya, una antiga ermita, molt bonica i mol ben rehabilitada per un grup d'altruistes que l'han deixat amb un aspecte immillorable. Tot seguit en acostem fins a la Cova de Nialó, on hi va estar fent vida Elionor d'Urgell.  Partirem tot seguit cap al Mirador de la Pena, lloc que ens permet tornar a gaudir ara des de un altre perspectiva de la comarca de la Conca de Barberà, i on ja divisem la Casa Forestal de la Pena, lloc per on hi passem tot seguir i pel Pou de Glaç que hi ha a tocar de la Casa amb una historia ben curiosa. D'aquí ja prenem el camí directe de baixada cap a Les Masies.
Itinerari: Partim de Les Masies, prop del Monestir de Poblet, direcció cap al Tossal del Mata-rucs per un camí sense cap senyalització específica. Un cop fet el cim, descendim fins al Coll de la Vena, punt on enllacem amb el GR-175 provinent de Poblet. No deixem el GR fins a arribar a l'ermita de Sant Joan, val a dir, que feia temps que no veia una senyalització de GR amb uns senyals tan esborrats, hi falta una mica de manteniment, i això que aquest sender forma part de La Ruta del Cister. Partim ara cap al Mirador de la Pena, una gran part del recorregut, transcorre per la carena fins que arribem al Mirador, punt on enllacem ara amb el GR 171.4 provinent de la Mola dels Quatre Termes i el Refugi dels Cogullons. Ara doncs seguint el GR, ens dura per un bonic camí fins al nostre punt de partida a Les Masies.
Una ruta carregada d'història i de paisatges esplèndids. Molt recomanable.
Observacions: Em trobat diferents punt d'aigua durant tot el recorregut. Es una bona ruta per a fer amb canalla si son caminadors.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada