dijous, 25 d’octubre del 2012

La Torreta de Montsià

País/Comarca: Catalunya/Montsià
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Anant d'Amposta cap a Ulldecona, quant siguem a la T-331/C-101 estarem alerta perquè a partir del desviament a  ma dreta d'un indicador que diu Ermita de la Pietat i Pintures Rupestres, som molt aprop. Passat el punt quilometric 3, just 200 metres després, veurem un trencall a ma esquerra que coincideix amb una línia elèctrica i una petita nau, prenem aquest trencall, es un camí de terra recte, creuem primer la línia de tren i després l'autopista, un cop passat aquesta, 1,3 kms desprès, trobem una cruilla i prenem la pisata a ma esquerra, una pista amb indicadors que agafem fins arribar a un punt on el camí es divideix, es la zona d'aparacament del Espai d'interès natural. (WGS84 40.614842ºN,0.510716 ºE)
Ruta: Circular amb 521 metres de pujada acumulada i 9,2 km. de recorregut.
Prop de: Ulldecona - Alcanar
Inici/final: Aparcament "Espai d'interès natural Serra de Montsià"
Temps efectiu sense parades: 3h 05' ( total 3h 57' )
Alçada mínima-màxima: 254-764 metres.
Lloc consultat: Cerviarenc
Descripció: La ruta no es llarga, però guanya alçada molt ràpid, la zona no es boscosa, però a primera hora del matí el camí es a la obaga i s'agraeix la fresqueta. Tal com anem guanyant alçada, veient el paisatge, podem intuir que estem ascendim a un cim que ens proporcionarà bones vistes. Veurem bones parets i podrem admirar la força de voluntat d'aquells pagesos que varen treballar la terra gairebé fins al cim. Arribats a la carena, podrem gaudir d'una majestuosa vista sobre el Delta de l'Ebre, talment a vista d'ocell. La ruta te fites, i senyals de color verd a partir del cim, i a partir del Mas de Comú ja trobem les senyals del GR-92.
Observacions: Indispensable triar un dia clar, no s'hi val a desaprofitar el paisatge tenin en compte que es únic, i que la serra del Montsià, es possible trobar-la emboirada tot subint. No hi ha punts d'aigua. Si agraden les vies ferrades, a la cova del Pare Pascual hi ha una ferrada " Via Ferrada d'Ulldecona" que puja directe al cim.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum



2 comentaris:

  1. Hola Carles,

    Nosaltres fem alguna escapadeta sempre que podem al Montsià, especialment a la Foradada.Passem per la font del Burgar i Mataredona. Com ve dius les vistes del delta són espectaculars i s'ha d'anar un dia clar. M'apunto la pujada a la Torrete per properes sortides.

    Salutacions

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Rafa,
      gracies pel comentari, aquesta zona es una pasada, m'apunto la ruta que dius per fer-hi un escapada. Endavant amb el bloc.
      Salut, Carles.

      Elimina