dimecres, 15 d’agost del 2012

Tristaina

País/Parroquia: Andorra/Ordino
Cartografia: Govern d'Andorra 1:10.000
Aproximació: Des de Ordino prenem la CG-3 direcció cap a les pistes d'esquí d'Ordino-Arcalis, carretera revirada que ens permetrà gaudir de bons paisatges fins arribar a l'aparcament de les instalacins d'esquí on deixem el vehicle. (WGS84 42.630950ºN, 1.483931ºE)
Ruta: Circular amb 729 metres de pujada acumulada i 10,34 km. de recorregut.
Prop de: El Serrat
Inici/final: Estació d'esquí d'Ordino Arcalís.
Temps efectiu sense parades: 6h 13' ( total 6h 47' )
Alçada mínima-màxima: 2221-2878 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: La ruta l'iniciem al camí que forma part de la passejada clàssica pel voltants dels llacs de Tristaina, fins a trobar el cartell que ens indica la desviació cap al Tristaina, cim que tenim just al davant. La progressió es fa per un corriol, fins a arribar a la part mes vertical del cim on haurem de grimpar algun tram sense cap dificultat. El descens el fem per la carena direcció W, cap al pic de l'Estany Forcat, ruta que conté alguns passos exposats,  molt espectacular, però sense grans dificultats si s'està avesat a carenar. .
Observacions: Durant el trajecte trobarem aigua sense cap problema. La ruta si la fem en sentit contrari, la trobarem mes assequible al fer la carena de pujada, facilitant d'aquesta manera els passos mes compromesos. La senyalització en tot moment es bona, amb cartells en els llocs necessaris, i les marques son les senyals rodones de color groc que trobem a les rutes andorranes, però amb una mica de confusió en aquesta ocasió, ja que es camuflen amb els líquens de color groc de l'entorn i passen inadvertits.
Descarregat el track aquí
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada