diumenge, 26 de febrer del 2012

Cogulló d'Estela

País/comarca: Catalunya/Berguedà
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Berga prenem la BV-4243 direcció al Rasos de Peguera, i a l'altura del quilòmetre 4, just passar el restaurant Els Roures, trobem a ma dreta una desviació que ens indica "Espinalbet", la prenem i una pista asfaltada ens porta fins al Santuari de La Mare de Déu de Corbera on deixem el vehicle (WGS84 N 1.807261ºE )
Ruta: Circular amb 474 metres de pujada acumulada i 7,35 km. de recorregut.
Prop de: Berga, Castellar del Riu.
Inici/final: Santuari Mare de Déu de Corbera
Temps efectiu sense parades: 2h 42' ( total 3h 27' )
Alçada mínima-màxima: 1423-1869metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Ruta on podrem gaudir d'uns paratges bonics i també de molt bones vistes. El trajecte transcorre gairebé en tot moment per camí ben fresat, en algun moment s'esborra però no te pèrdua.
Observacions: El primer tram fins a Ca Les Planes transcorre per el PR C-73 on anem trobant senyalització de color groc i blanc i també de color vermell, a partir de Les Planes anirem trobant marques de color verd i blau (poques) fins arribar al Coll d'Estela on les marques de color verd ens porten fins al cim, un bon galimaties de coloraines. Prop del cim a uns 150 metres trobem un indicador que senyala el camí del cim a ma dreta, si el prenem pujarem per la cresta, cosa que dificulta una mica l'ascensió depenent de si es va amb canalla o si no agraden els espadats, si prenem el de l'esquerra, anem per un camí senyalitzat amb marques verdes que ens portarà fins al cim sense cap dificultat. Millor evitar de fer el cim amb neu o gel, pot complicar l'ascensió.
Ddescarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada