dissabte, 15 de gener de 2011

Vilaplana, La Mussara - Punta de les Airasses i Avencs de la Febró

País/Comarca: Catalunya/Baix Camp
Mapa: Alpina Catalunya Interior-Litoral.
Aproximació: Sortim de Reus i agafem la carretera T-704, que passant per Maspujols i l'Aleixar ens porta a Vilaplana on aparquem el vehicle, agafem el camí que passa per davant de la Font de les Creus, seguim fins a trobar l'indicador que senyala "Camí de les Tosques" per on pujarem i "Camí de les Campanilles", per on baixarem.( WGS84 41.2282242ºN 1.0315922ºE ).
Ruta: Anada i tornada amb 747 metres de pujada acumulada i 14,86 Km. de recorregut.
Inici/final: Vilaplana.
Temps efectiu sense parades: 4h 19' (Total 6h 15')
Alçada mínima-màxima: 360-1017 metres.
Observacions: Un Cop dins l'avenc tenim tres opcions de tornada, la primera, per on hem vingut, la segona, per les grapes clavades a la paret que trobem al final de l'avenc, i la tercera, per una escletxa molt marcada per el pas de la gent, que trobem a la paret oest, mes o menys al mig de l'avenc, encara que al principi es molt estret, nomes es un pas, cal seguir l'escletxa fins a dalt i un cop al cap de munt, caminar uns 20 metres direcció nord on trobarem un pas amb una escaleta de ferro que ens ajudarà a creuar l'escletxa per tornar a l'altre cantó i retrobar el camí.
3 comentaris:

 1. Hola Carlos i Olga son molt guapes les fotos antigues de La Mussara, fins aviat miquel salut.

  ResponElimina
 2. Aques diumenge passat vàrem fer la ruta aqui explicada, el track del Gps ens fou molt útil, sobretot per la zona de l'Avenc.

  Gran indret!

  ResponElimina
 3. Per la zona de l'avenc es difícil que sigui molt precis, però, m'alegro molt que el track t'hagi estat útil.

  Salutacions i fins aviat

  ResponElimina