dissabte, 25 d’abril del 2015

Volta al Castellot pel Pas del Clau

País/Comarca: Catalunya/Alt Penedès
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  175 metres
Descens acumulat:.................  175 metres
Distancia:..............................   2,48 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 0h 45' ( total 1h 32' )
Alçada mínima - màxima:....... 289 - 469 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 57,8% - 37,5%
Prop de: La Múnia (Castellví de la Marca)
Inici/final: Sant Sadurní
Lloc consultat: WIKILOC

Aproximació: Hem anat a La Múnia, prop de Vilafranca del Penedès per la carretera B-212, sortint del poble direcció a Sant Jaume dels Domenys, de seguida trobem un trencall a la dreta que indica "El Mas de la Pansa", aquí trenquem a la dreta per la BV-2176. Al cap d'uns quilòmetres trobem una cruïlla a l'esquerra que assenyala "Cal Margarit", nosaltres hi hem girat però trencant tot seguit a la dreta que ens dur en qüestió de poc més d'un centenar de metres fins a Sant Sadurní, on aparquem el vehicle. 

Descripció: Es ideal si s'esta per la zona i no coneixem El Castellot. Val molt la pena d'acostar-nos-hi i dedicar-hi un parell d'hores per fer una caminada divertida, la justa per fer gana per dinar i passar una bona estona, es entretinguda i no hi falta de res. 

Itinerari: Partim de Sant Sadurní per un camí molt ample, un indicador ens assenyala la ruta a seguir i ben a prop trobem un altre indicador, a l'esquerra cap El Castellot, que es per on tornarem desprès i a la dreta cap a Can Morgades, doncs seguim per la dreta. El camí deixa de ser ample de seguida per tornar-se corriol però més o menys planer, nosaltres l'anem seguint però estant alerta perque en un punt del camí, on normalment hi ha una fita, trobarem un trencall a l'esquerra que s'enfila per una tartera i que es el camí que puja al Castellot.
Seguim aquest corriol que en ziga zaga va pujant direcció a la paret que veiem al damunt nostre i ben aviat trobem el Pas del Clau, un petit mur de pedra amb un bloc rocós encastat al mig i un arbre que junt amb una cadena ens ajudaran a superar aquest pas sense dificultats. Un cop superat, seguim enfilant amunt i arribem a la Cova del Castellot, més que cova es una bauma o balma de grans dimensions que esta just a sota del cim, prosseguim el camí en forta pujada i de seguida ens plantem a dalt del Castellot, en queda una torre i part d'una bòbeda pertanyent crec que a l'Ermita de Sant Miquel. La excel·lent posició d'aquest cim ens proporciona unes bones vistes del Penedès, que aprofitem per dedicar-hi una estona a fer unes fotos del paisatge.
Prosseguim pel camí ample que parteix de la Torre direcció cap al sud-oest i abans d'arribar a una esplanada, trobem un trencall a ma esquerra molt evident que nosaltres prenem i que en 15 minuts ens planta altre cop al camí ample per on començàvem la ruta d'avui, girem cap a la dreta i ja som al punt on hem aparcat el vehicle. Ens ho hem passat força be, curta però intensa.

Observacions:  És una ruta apta per a tothom, encara que hem de superar un tram en que haurem de fer servir les mans. S'ha de dur aigua si la ruta la feu a ple estiu, si no en duem com que es una ruta curta, no seria greu.

Descarregat el track AQUÍ

Clica l'imatge per veure l'àlbum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada