diumenge, 22 de febrer del 2015

Camí d'Els Vellespirans

País/Comarca: Catalunya/Ripollès
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  283 metres
Descens acumulat:.................  291 metres
Distancia:..............................   9,68 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 2h 48' ( total 3h 41' )
Alçada mínima - màxima:....... 798 - 991 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 24,5% - 22,5%
Prop de:  Les Lloses, Ripoll.
Inici/final: Masia d'El Cremat
Lloc consultat: Caminant per Catalunya

Aproximació: A la carretera C-26, de Ripoll a Les Lloses, passat el punt quilomètric 184, i just abans d'arribar al Cremat, trobem una pista a ma dreta, la prenem i aparquem a la mateixa entrada en una petita esplanada. 

Descripció: Es una ruta bonica, ideal per anar amb certa calma i gaudir d'un entorn molt armonios, ple de masies amb molta historia i un paisatge molt ben endreçat. A Sant Esteve de Vallespirans i tenim un exemple de senzillesa en un església i cementiri aturats en el temps. En el vídeo que hi ha inserit més avall, hi trobareu una acurada descripció de l'entorn per on transcorre aquest recorregut. 

Itinerari: Partim remuntant la pista , direcció al Casal de Sabaters, que es troba tot just a un centenar de metres d'on em deixat el nostre vehicle. Aquesta es la masia d'un dels lloctinents d'en Perot Rocaguinarda. Continuem la pista amb la Rivera del Mas a la nostre esquerra i ben aviat veiem a la nostre dreta en una esplanada la masia de Sabaters a la que no hi pugem. Prosseguim per la pista fins que baixa al rierol, en aquest punt nosaltres seguim remuntant pel mateix cantó del riu, ara seguim un corriol poc fresat fins que veiem la masia del El Prat, nosaltres hi pugem per enllaçar amb la pista que ens dura cap al Camí Ral que porta a l'imponent casa d'Arquers, un masia de grans dimensions just al coll. De moment no hem trobat a ningú en tot el trajecte i el paisatge es preciós. Seguim pista avall fins que arribem a La Rovira del Coll, on trobem una cruïlla, i es en aquest punt on apareixen unes senyals grogues que ja ens acompanyaran fins al final. Seguim per l'esquerra  per una pista planera que ens dur a El Coll, aquí enfilem com si volguéssim pujar al turo on hi ha Sant Esteve, però trenquem a l'esquerra per un camí en baixada que porta a la pista cap els Vallespirans. Un cop allí pugem al turonet davant de Vallespirans, on hi ha un roure monumental que per desgracia es mort, però encara s'aguanta sencer.
Desfem el camí fins a El Coll i ara si enfilem turó amunt per on podem, ja que estant tallant molt pins, fin a Sant Esteve de Vallespirans. Una església petita però que es conserva força be i amb un petit cementiri amb creus a terra just al davant, el lloc està envoltat d'una pau increïble. Caminem uns metres fins a la Rectoria, que està en una bonica esplanada i seguint la paret nord de la casa, sense deixar aquesta direcció, i a l'arribar al bosc hem de veure una senyal groga en un pi, aquí comença el Camí de Missa. Un corriol bastant esborrat per la pinassa i pel poc us, però encisador. Hem d'estar atents a no perdre de vista les senyals grogues  i ens durà fins a la pista que porta a la carretera. Aquest bocí de la ruta, es realment bonic. 

Observacions:  Es una ruta apte per a tothom, que no conté cap dificultat i que només pot aportar-nos coses positives. No hi ha fonts, per tant s'ha de dur aigua encara que, en cas de necessitat es passa a prop de moltes cases. No em trobat ningú en tot el dia, fantàstic.

Descarregat el track AQUÍ

https://plus.google.com/photos/108856405706086010673/albums/6128072981784285041/6128073055007244818?banner=pwa&authkey=CJrnr_PTm9Hdag&pid=6128073055007244818&oid=108856405706086010673
Clica l'imatge per veure l'àlbum






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada