dimecres, 6 d’agost del 2014

Pic de la Serrera per la Vall de Ransol

País/Parroquia: Andorra/Canillo
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  962 metres
Descens acumulat:.................  956 metres
Distancia:..............................  10,03 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 4h 53' ( total 6h 02' )
Alçada mínima - màxima:....... 1944 - 2913 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 44,6% - 42,0%
Prop de: Ransol, El Tarter.
Inici/final: Aparcament de l'àrea de lleure de la Vall de Ransol
Lloc consultat: Wikiloc, Andorra

Aproximació: Partint del Tarter direcció a Canillo per la CG-2 de seguit trobem el desviament a ma dreta en una rotonda que ens indica Ransol, aquest es el trencall que nosaltres prenem. Poc després, mentre creuem Ransol, la carretera en divideix en dos i nosaltres em d'anar cap a munt, a la dreta, i ja no deixarem aquesta Carretera de Ransol fins que s'acaba, a l'aparcament de la Coma de Ransol.

Descripció: Avui em pujat al Pic de la Serrera remontant el Riu dels Meners i que ens ha dut fins als bonics Estanys de Ransol. Seguint el GRP em pujat fins a la Collada dels Meners, que ens proporciona una visió immillorable sobre la Vall i el Parc Natural de Sorteny, i ja em enfilat directe fins al Pic de la Serrera, fronterer am França.  Al tornar, ho em fet per GRP, passant per La Coma de Ransol i pel refugi Dels Cóms de Jan, el camí es més elevat i així d'aquesta manera, la visió de la vall per on em pujat es total i podem apreciar al màxim la bellesa d'aquest paratge. 

Itinerari: Comencem la nostra ruta d'avui a l'aparcament de la Coma de Ransol, on ja veiem el cartell que diu Estanys de Meners i Pic de la Serrera, senyalitzat amb marques grogues. Prenem aquest camí que passa al cantó d'un muret de pedra seca i que va pujant resseguint el Riu dels Meners pel seu marge dret, envoltats d'un paisatge preciós. Al arribar a  l'esplanada de la Font dels Clots de la LLosa, creuem el riu i veiem a la nostre dreta el rierol que desaigua els Estanys de Ransol.
Anem pujant fent ziga-zaga, i ens plantem al costat de l'estany petit de Ransol, i superant un petit turó arribem a l'Estany gran de Ransol. A partir d'aquest punt enganxem amb el GRP que prové del Refugi dels Cóms de Jan, anem enfilant cap un collet on un cop arribats, hi ha un trencall a ma dreta que deixa el GRP per anar direcció cap al Estany dels Meners de la Coma, nosaltres seguim per GRP. Poc després arribem a una cabana molt possiblement refugi de miners, ja que al nostre voltant s'hi veuen els forats d'on s'extreia el mineral de ferro d'aquesta vall. Seguim amunt i uns metres abans d'arribar a la Collada de Meners, prenem el camí que hi ha a la nostres dreta i que ens dur fins la carena. Des d'aquesta carena ara ja veiem a l'altra cantó la Vall de Sorteny i a la nostra dreta seguint la carena, la última rampa per arribar al cim. Tibem amunt per un camí serpentejant, ja que fa força pujada, fins arribar al cim del Pic de la Serrera, des d'on tenim unes fantàstiques vistes. El temps sembla que te ganes d'embolicar-se i tirem avall sense perdre massa temps, anant desfent el camí per on em pujat fins arribar pràcticament a l'Estany de Ransol, on abans havíem enganxat amb el GRP ara no el deixem si no que el seguim, per baixar just pel cantó contrari de la vall. Aquest camí es manté sempre més alt que el camí per on em pujat, i això permet tindre una visió de la Vall de Ransol, molt més amplia i bonica. Encara que el temps s'ha tapat i ja no tenim sol, la vall es magnífica, i el paisatge ens sorprèn. Comencem a descendir cap al refugi dels Cóms de Jan i a poc d'arribar-hi tallem pel dret deixant el GRP per no fer volta, i anar a buscar el camí que es veu perfectament i que ens dur ràpidament cap a l'aparcament, creuant per la zona de "Picnic" de la Coma de Ransol. 

Observacions: No tindrem problemes d'aigua, trobarem molts rierols. La ruta no te cap dificultat específica i a ple estiu es apta per a tots els nivells. Si fos a decidir ara, la faríem de ben segur en sentit contrari, la vista de la vall per aquest cantó es més amplia i per tant la gaudirem molt més, i després al tornar per l'altre cantó, el trajecte es més curt.


Descarregat el track AQUÍ

https://plus.google.com/photos/108856405706086010673/albums/6054946187291195793/6054947885444168002?banner=pwa&authkey=CNv3k5TZhpmg4QE&pid=6054947885444168002&oid=108856405706086010673
Clica l'imatge per veure l'àlbum
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada