dijous, 7 d’agost del 2014

Casamanya Sud i Nord des del Coll d'Ordino

País/Parroquia: Andorra/Canillo, Ordino
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  812 metres
Descens acumulat:.................  809 metres
Distancia:..............................  9,22 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 3h 20' ( total 4h 31' )
Alçada mínima - màxima:....... 1983 - 2749 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 37,8% - 36,0%
Prop de: Ordino, Canillo.
Inici/final: Aparcament al Coll d'Ordino
Lloc consultat: Wikiloc, Andorra

Aproximació: Partint del Tarter i arribats a Canillo, trobem a ma dreta una desviació que ens indica Coll d'Oridno i Ordino 18,5, per la CS-240, prenem doncs aquesta carretera i sense desviar-nos a arribem al Coll d'Ordino, on trobem lloc per aparcar el vehicle i també el punt on comença el nostre itinerari. 

Descripció: Aquesta ruta ens dur al cim del Casamanya Sud i també fins al Nord. Un cim que no ens ofereix unes vistes espectaculars però que fa de mirador per per qui coneix be la orografia Andorrana, ja que està molt ben ubicat. 

Itinerari: Comencem aquesta ruta al Coll d'Ordino, a l'aparcament construït al coll i que no està pensat per masses vehicles. Al mateix coll, veiem el rètol que ens indica, Pic de Casamanya 2740" senyalitzat amb marques grogues. Enfilem el camí que no te pèrdua en cap moment ja que es molt transitat i que sense fer massa pujada va circulant per dins d'un bosc. Mitja hora després, el camí deixa el bosc enrere en una clariana i poc a poc, va augmentant la pendent. Es una ruta una mica ensopida, que va seguint la carena de la Serra de Casamanya i que no ens deixa veure el cim en cap moment, fins que ja hi som, salvant les diferències i sense desmerèixer cap dels dos, però es te una mena de "deja vu", sembla el Taga d'Andorra!!. De tant en tant fem un cop d'ull al paisatge que tenim al darrere, i podem apreciar el desnivell que em anat guanyant en poca estona, la pendent es continuada amb petits replans molt espaiats que ens permeten recuperar les forces. Arribats al cim, quedem sorpresos per unes vistes que no esperàvem, aquí el paisatge es mes escarpat i rocós i no tant verd i arrodonit com el del camí de pujada. Tenim molt a prop el Casamanya Nord, i després de fer un mos no ens ho pensem dos cops i en un tres i no res, som dalt del pic Nord d'aquesta parella.
Retornem però sense tornar a passar pel cim Sud, vorejant-lo per sota fins a enllaçar amb el camí per on em pujat. Un camí ara bastant mes concorregut, ja que a la guia de Canillo es un dels cims recomanats per a fer-hi senderisme. En qüestió de poc més d'una hora ja som a l'aparcament.


Observacions: No em trobat punts d'aigua durant aquest recorregut. La excursió no te cap dificultat específica, i en ple estiu es apta per a tots els nivells. Aquest cim, per on l'hem pujat avui, de ben segur te molts més al·licients a l'hivern, ja que es perfecte per fer amb raquetes.

Descarregat el track AQUÍ

Clica l'imatge per veure l'àlbum

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada