dissabte, 15 de febrer de 2014

Can Massana, Sant Pau de la Guardia i la Balma de Can Solà

País/Comarca: Catalunya/Anoia
Cartografia: ICC 1:25.000
Ruta: Circular
Ascensió acumulada: 364 metres
Descens acumulat: 369 metres
Distancia: 12,11 quilòmetres
Temps efectiu sense parades: 3h 18' ( total 4h 07' )
Alçada mínima - màxima: 574 - 794 metres.
Pendent màxima i mínima: + 34,3% - 20,5%
Prop de: El Bruc
Inici/final: Hotel Bruc
Lloc consultat: Wikiloc

Aproximació: Circulem per la A-2 direcció Lleida i passat el poble de El Bruc, trobem l'indicador de la sortida nº 570, direcció Montserrat i Manresa, la prenem i seguim recte fins arribar a l'aparcament que hi ha davant del Hotel Bruc, on deixem aparcat el vehicle. (WGS84 41.594632ºN, 1.768492ºE)
Descripció: Aquesta caminada tindrà sempre com a teló de fons la Serra de Montserrat, concretament la zona d'Agulles i Frares Encantats.
El traçat ens permetrà poder gaudir de bones vistes del Pirineu, força nevat en les dates de la nostra ruta i també de Montserrat de l'Anoia i del Bages.
Aquest recorregut d'avui parteix del Hotel Bruc, al costat de la nacional a Lleida. El nostre camí enganxa aviat amb el Camí de les Batalles que prove del poble del Bruc i que desfila a prop de les Agulles de Montserrat, passant per davant de la Portella d'Agulles i per sota de l'ermita de Sant Pau Vell i del Castell de la Guàrdia. Sense adonar-nos arriben a la zona d'aparcament de Can Massana, una gran esplanada oberta expressament, per poder encabir els vehicle que s'acosten fins aquesta zona tant concorreguda. Aquí acaba el Camí de les Batalles i ara ens enganxem al GR-172 al costat de Can Massana direcció cap a Sant Pau de la Guàrdia. El camí s'enfila i ens dur fins a l'antiga Torre del Telègraf que s'havia fet servir de torre de defensa durant la Guerra del Francès,  en aquest punt ens hi aturem una estona per gaudir d'unes molt bones vistes i prosseguim ara cap a Sant Pau de la Guàrdia, per uns camins plens de senyals de totes les formes i colors a més del indicadors de GR. Al cap de poca estona arribem al veïnat de Sant Pau de la Guàrdia, aquí deixem el GR-172 i trenquem ja direcció cap a la balma. El camí passa molt a prop de la urbanització Montserrat Parc, on s'endevina el que en aquest tipus d'urbanitzacions es habitual, cadascú ha fet ben be el que ha volgut, construccions abandonades, cases realment maques, galliners barrejats amb barraques, etc. Una mica un desori.
Ben aviat creuem la carretera i enfilem la pista i arribats a uns camps, ens arriba una forta olor desagradable. Son les aigües residuals de la urbanització que afloren en aquest punt. Seguim avall, i trenquem per un corriol molt ben empedrat i de baixada, que es dur ràpidament a la Balma de Can Solà. Arribats a la balma, una de les més grans de Catalunya, ens trobem el que ens veiem a venir, el rierol i la font que raja a la balma no es altre cosa que les aigües que em vist més amunt. Fem un parell de fotos i marxem ràpidament per lo desagradable que es la mala olor i la pena que fa un lloc tan bonic i fet malbé d'aquesta manera. Esperem que hi posin remei ben aviat.
Retornem a la pista, i ara si tot seguint sempre la pista i tallant en algun punt per sota la linea elèctrica per fer drecera, arribem al nostre punt de partida al Hotel Bruc.
Una ruta, que podria ser força atractiva queda deslluïda pels efectes de la civilització i per la decepció de la brutícia a la Balma de Can Solà. Una llàstima
Observacions: Em vist que a Sant Pau de la Guàrdia, que cau a la meitat del recorregut, hi ha un restaurant, per tant d'aigua no ens en faltarà. A la resta del recorregut, no hi ha cap font. Es una ruta amb poques ombres, per tant a l'estiu, calor assegurada.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol al ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada