dissabte, 2 de gener del 2016

El Negrell i el Tossal del Rei o dels Tres Reis, des de Fredes

País/Comarca: Catalunya/Montsià
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  641 metres
Descens acumulat:.................  641 metres
Distancia:..............................   14,27 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 04h 18' ( total 06h 14' )
Alçada mínima - màxima:....... 1148 - 1350 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 27,5% - 39,3%
Dificultat: Mitjana
Prop de: Fredes.
Inici/final: Mas del Ric de Fredes
Lloc consultat: WIKILOC

Aproximació: Hem d'anar fins al poble de Fredes, i al mateix arribar al poble, ens desviem a l'esquerra cap a l'aparcament que s'hi veu, un cop aquí, veiem que a la nostre esquerra comença una pista, aquesta es la que hem de prendre per anar cap el Mas del Ric de Fredes, que el tenim a 4,8 quilòmetres. Durant el recorregut per la pista que està en bon estat per a circular-hi un turisme, només hi trobarem un encreuament, nosaltres prendrem el trencall per la dreta. Un cop arribats al Mas, que el trobem a la nostra esquerra, ja hi veiem lloc per aparcar be, el nostre vehicle.

Descripció: És una ruta interessant, que sorprèn pels paisatges i que ha sobrepassat en escreix les nostres expectatives, ja que les imatges que n'haviem vist en alguna ressenya, realment no l'hi fan justícia. La ruta en un principi, transcorre els primers 600 metres per una pista però de seguida la deixem per seguir el GR-7 fins al Coll de Manado, aquí ens enfilem cap a la dreta per un camí no gaire visible fins al Tossal d'en Cervera i a partir d'aquí anem resseguint una divertida carena força neta i que ens permet veure en tot moment el nostre destí. Un cop al cim del Negrell. tenim bones vistes i molt espectaculars, de les parets que ens envolten, de la Tinença de Benifassà, de la costa, i fins i tot del Caro. Ara, girem cap al nord-oest seguit un camí no gaire clar que descendeix per un antic tallafoc, que no es altre cosa que la línia divisòria entre províncies fins a trobar el GR-7 i girem cap a l'esquerra resseguint el camí ben fresat i que transita dins un bosc espès, passant per la font del Bassiot, molt malmesa si no l'han arranjat. Tornem a enllaçar amb la pista fins al refugi de la Font Ferrera, sempre seguint el GR, un camí molt bonic i endreçat, que sorprèn pels canvis de vegetació i de paisatge, ben senyalitzat i amb indicadors fins a tornar a passar pel Mas del Ric de Fredes. Aquí emprenem la pujada fins al Tossal del Rei, resseguint altre cop aquesta mena de tallafocs que ressegueix a mode de línia divisòria entre Catalunya i Castelló. Un cop al cim, el fort vent i el fred, fa que hi fem una ullada pels voltants i baixem ràpidament. Te millor vistes el Negrell. Descendim pel vessant sud, i prenem un corriol en direcció cap al Mas del Ric etc, etc, on hi tenim el cotxe. Cent per cent recomanable.

Observacions: Hem trobat un rajolí d'aigua que es perdia pel terra a la font del Bassiot i al Refugi de la Font Ferrera. La ruta es perdedora en forces trams del seu recorregut encara que s'hi van trobant marques de pintura vermella per exemple a la carena, però millor si es dur GPS. Al ser per carena, i la zona per la que transita el nostre recorregut ja hi acostuma a bufar, si el dia ha de ser ventós, dur paravent o roba adequada. En cas d'aiguat podem aixoplugar-nos al refugi de la font Ferrera o al Mas del Ric.

Descarregat el track AQUÍ


Inici del camí al Mas del Ric de Fredes pel GR-7

Deixem la pista en direcció Est.

pujem per un camí poc clar però amb algunes marques vermelles cap al Tossal de'n Cervera

Tossal de'n Cervera

El Mont Caro des de la carena.

Comencem a resseguir la carena cap al Negrell.

Es força net, tenim bosc a dreta i esquerra.

El Negrell al centre de l'imatge.
Detall de la carena, mirant cap a l'est.

Tram de pista abans d'arribar al cim del Negrell.

Cim del Negrell.

Vistes des del cim mirant cap nord-est, a l'horitzó El Caro.

Impressionant paret al vessant oest del cim.

GR-7 direcció a Font Ferrera.

Font del Bassiot.


També i trobem marques dels Estels del Sud.

Pista entre avets, prop del refugi.

Refugi de la Font Ferrera.



Mas del Ric de Fredes, inici i final de la ruta.

Pujada al cim del Tossal del Rei.

Dalt del cim.

Per visualitzar l'àlbum de fotos complert, feu clic AQUÍ





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada