diumenge, 1 de març de 2015

El Pui de Lleràs o Pic de Lleràs des de Rivert

País/Comarca: Catalunya/Pallars Jussà
Ruta: Circular
Ascensió acumulada:.............  970 metres
Descens acumulat:.................  942 metres
Distancia:..............................   16,45 quilòmetres
Temps efectiu sense parades:. 5h 37' ( total 7h 33' )
Alçada mínima - màxima:....... 858 - 1692 metres.
Pendent màxima i mínima:.. + 34,0% - 30,2%
Prop de:  Rivert, La Pobla de Segur
Inici/final: Rivert
Lloc consultat: WIKILOC

Aproximació: A la carretera de Tremp a la Pobla de Segur, la C-13, trobem un trencall a ma esquerra que ens indica Salàs de Pallars i Rivert. Ens desviem i creuem el poble per anar a buscar la C-147a, seguim els indicadors i al cap de 9 quilòmetres arribem al nostre destí, el bonic poble de Rivert.

Descripció: Es una ruta bonica amb molt bones vistes i amb un entorn que res te a veure amb el que ens podríem esperar per ser a les portes del Pirineu. Les vistes des del cim son una panoràmica immillorable sobre el Pirineu, son visibles si no hi ha núvols, des de el Pic de Troumouse, l'Aneto o el Mulleres, fins al Puigmal, la Tosa o el Vulturó. La meitat de la serralada Pirenaica al nostre abast.

Itinerari: Partim de Rivert, enfilant cap a la part més alta del poble, un carreró molt costerut ens dur a l'inici de la nostre ruta d'avui. El camí va carenant en tot moment pel Serrat de la Rebollera, amb el Barranc de Palomera sempre a la nostre dreta. Encara que el camí de tant en tant s'esborra, no te pèrdua per que nosaltres em de seguir sempre la carena.
Arribem al final d'aquesta carena i som a la Roca Espatllada, on tenim unes espectaculars vistes de l'Obaga del Grau i del Tallat dels Bassons. Nosaltres prenem sentit Oest, cap a l'esquerra, per seguir carenant sempre amunt. Passarem pel Turó de la font dels Bassons i pel Turó de la Font del Forn, on poc després seguirem els últims metres del nostre itinerari per la pista forestal fins al Cim del Pui de Lleràs o Pic de Lleràs.
Les vistes pagan la pena, ja que el cim no es pas res destacable, però la panoràmica es impressionant, es pot dir que s'aprecia mig Pirineu, sense por d'exagerar, des de l'Aneto fins a la Serra del Cadí, una meravella.
Mentre gaudim d'aquest espectacle, fem un mos per reposar forces i tornem per on em vigut fins a La Roca Espatllada, aquí per comptes de seguir per on em vingut, seguim tot recte per la carena. El camí en algun punt, es una mica perdedor, si duem Gps ens farà guanya força temps.
Aquest camí recorre gaire be en tot moment per la carena, resseguint la Serra de Sant Salvador, que ens regalarà amb molt bones vistes de la Vall de Serradel i del poble de Serradell, el espadats son espectaculars, passem pel costat de la Roca Palomera, un cim rocos força destacat, on hi podem pujar opcionalment. Ben aviat albirem l'ermita de Sant Salvador on ens hi plantem en 20 minuts. Tirem quatres fotos i avall per la pista forestal, haurem de estar al cas, perquè després de caminar un quilòmetre i mig, aprox, en un revol a l'esquerra, deixarem la pista per seguir un corriol que ens estalvia una marrada per tornar a la pista, i que inmediatament la torna a creuar i segueix recte, deixant la pista i seguint en una forta baixada, es en aquest punt, on desapareix el camí evident i em d'anar baixant, descantant-nos sempre cap a la dreta, de fet no te pèrdua perquè em de trobar una pista antiga que nosaltres prenem en direcció oest, a la dreta, i no la deixem fins a arribar altre cop al poble. Pot ser, sense por d'equivocar-me, aquest ultim tram un xic emprenyador, desmereix una mica una ruta que ens ha fet gaudir de tant bones vistes. 

Observacions:  Es una ruta trencacames però apte per a tothom, en cap moment es te la sensació de perill, però s'ha d'estar al cas a la carena, a la zona de la Roca Palomera. No hi ha fonts, per tant dur aprovisionament d'aigua. Les arnes per les abelles que em trobat al camí a prop del poble, eren buides. I per últim, seria recomanable evitar la processionària en l'època en que aquest paràsit del pi esta més actiu, i si no, procureu dur cobert braços i clatell, per evitar alguna possible reacció al·lèrgica.

Descarregat el track AQUÍ

Clica l'imatge per veure l'àlbum


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada