diumenge, 10 de març del 2013

Mola d'Estat - Mola dels Quatre Termes des de Farena

País/Comarca: Catalunya/Baix Camp - Conca de Barberà
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Venint de Reus, un cop arribats a La Riba, prenem la desviació direcció a Farena per la TV-7044 i nomes arribar al poble, trovem un placeta on aparcar el vehicle . (WGS84   41.311983º N, 1.08758 º E)
Ruta: Circular amb 646 metres de pujada acumulada i 15,46 km. de recorregut.
Prop de: Farena, Prades, Vimbodí
Inici/final: Farena.
Temps efectiu sense parades: 4h 49' ( total 6h 27' )
Alçada mínima - màxima: 593 - 1127 metres.
Pendent màxima i mínima: + 21,08% - 30,89%
Lloc consultat: Muntanyes i Camins
Descripció: Sortim de Farena, pel PR-C 20 direcció cap al Barranc del Riu Sec, que es per on tenim intenció d'ascendir fins al cim, un cop arribats al barranc, ens adonem que l'hi varen posar un any de sequera, perquè baixa plenissim d'aigua i no ens permet remuntar el barranc de cap manera. Cambiem de itinerari i  continuem pel PR-C 20 direcció cap al refugi de dels Cogullons. Reprenem el camí que ben aviat es converteix en pista durant un bon tros, fins que trobem un trencall a l'esquerra on torna a ser un corriol on trobem la Font Freda. Poc abans del refugi trobem el GR 171 que ens ve de la dreta, i tot seguit arribem a l'esplanada sota el Refugi dels Cogollons, on el corriol es torna pista. Continuem per aquesta pista amb una suau pendent que ens dur fins al vèrtex geodèsic elevat de La Mola dels Quatre Termes, i pocs metres desprès la Taula dels quatre Batlles, on hi fem una paradeta. Continuem per la pista direcció cap a la Mola d'Estat, arribem a una magnífica planura de pedra penjada, amb una vista excepcional de Farena a Capafonts. Ens entretenim una estona a les Tres Creus per gaudir de la vista i de la quietut, i descendim pel GR 171 pel Coll de la Cova Fumada, i a pocs metres un corriol que trenca a ma esquerra, senyalitzat amb una fita. Aquest camí esta ben senyalitzat per fites de pedra, ens desviem un moment per acostar-nos fins a la Mola de la Roquerola, mirador d'excepció dels Roquers de la Cansalada, retrocedim fins la desviació i reprenem el camí, que en dur fins a una llarga balma on hi ha encastat el Mas del Roquerol, continuem seguint les fites ara direcció al Mas de Mateu, trobem la pista i ens desvie a mà esquerra per acostarnos fins al Mas de Mateu, totalment derruït i envoltat de males herbes. Reculem i ara ja seguint el PR-C 20-2, que en una pronunciada pendent ens dur per un camí ben fresat fins a Farena en poca estona.
Observacions: Durant la ruta hem trobat la Font Freda i la Font del mas de Mateu, a més de passar a tocar del Refugi dels Cogullons.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'àlbum

 

1 comentari:

  1. Hola Carles! Moltes gràcies per la teua visita. Ara mateix li recomanaré aquest bloc al meu marit que és un boig del senderisme! Marta

    ResponElimina