diumenge, 13 de maig del 2012

El Cogul - Presó de Busa - Serra de Busa

País/comarca: Catalunya/Solsonès
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: A la C-462, de Solsona a Sant llorenç de Morunys, un cop creuat la presa de l'embassament de la LLosa del Cavall, a l'altura de les Cases de Posada, trobem un bon lloc per aparcar, amb un pal indicador que assenyala "Busa", lloc perfecte per deixar el vehicle. (WGS84 41.109191ºN, 1.601944ºE )
Ruta: Circular amb 749 metres de pujada acumulada i 13,94 km. de recorregut.
Prop de: Sant Llorenç de Morunys. 
Inici/final: Aparcament a la C-462.
Temps efectiu sense parades: 3h 44' ( total 5h 22' )
Alçada mínima-màxima: 825-1526 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Un itinerari fantàstic, amb un paisatge espectacular, amb l'afegit que per aquest tipus de bosc em encertat amb una bona època, llàstima que la pluja o ha esgarriat una mica. Ens enfilem fins als cingles per gaudir d'unes magnífiques vistes, no sense passar primer pel Capolatell, més conegut com a Presó de Busa. Val la pena perdres per aquesta serra.
Observacions: El recorregut no te senyalització però si te fites molt visibles fins al Pla de Busa, a partit d'aqui desapareixen però el camí es evident i tambe anem trovant alguna fita molt de tant en tant. Al planol de ICC està mal assenyalat per error com a Capolatell - Presó de Busa, unes roques més a ponent, a les quals no hi podem tenir accés. Evitar de fer aquesta ruta a l'estiu, en dies de forta calor.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada