dissabte, 28 de febrer del 2009

Mura - Coll del Mal Pas - Puig de la Balma

País/Comarca.: Catalunya/Bages.
Mapa: Alpina Sant Llorenç del Munt i l'Obac.
Aproximació: Ens dirigim a Mura des de Terrassa per la BV-1221 fins al trencall de Mura, on ens desviem i aparcam el cotxe sota l'esglesia de Mura, molt aprop del riu, (WGS 84 41.698518ºN 2.9756738ºE).
Ruta: Circular amb 607 metres de pujada acumulada i 13,46 Km. de recorregut.
Inici/final: Mura.
Temps aproximat sense parades: 3 hores 30 minuts.
Alçada mínima-màxima: 443-847 metres.
Descripció: Sortint de Mura, arribem a la Bauma dels Venedors on aprofitem per fer un mos, per tot seguit anar cap als Pins Caragolats, un estrany fenomen que caragola els pins només a aquesta zona concreta, passem tot seguit per un monumental pi de tres branques impecable i arribem al Coll de Mal Pas, un pel incomode -de mal pas- si esta humit. Com a colofó a la ruta passem per davant del Puig de Bauma, increïble construcció de grans dimensions contruida al aixopluc d'una balma, i on hi varem rodar algunes escenes de "Pa Negre".
Clica l'imatge per veure l'album



Aquest plànol només és orientatiu. Plànol creat a partir dels plànols propietat de l'Institut
Cartogràfic de Catalunya. (http://www.icc.cat/)

Per descarregar el track, fes "clic" al punter verd de l'imatge superior.



4 comentaris:

  1. Hola.hoy sabado queriamos hacer esta ruta pero a sido imposible. no habia dinguna señal la explicación de la ruta tampoco pone mucho seria posible publicarla un poco mas extensa.

    ResponElimina
  2. Hola Carles. Aquesta ruta té alguna dificultat tècnica? La volem fer aquest dissabte i m'agradaria saber si en algun punt s'ha de grimpar o part de la ruta té alguna perill o dificultat especial. A la ruta del Wikiloc he vist una foto on surts vorejant el Turó del Mal Pas amb un bon precipici. Això és part de la ruta o només has de passar per allà si vols pujar al turó? Per cert, la ruta no passa per les coves del Turó del Mal Pas oi? Saps si queden gaire lluny de la ruta i si el seu accés és complicat?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. @Minotaure
      Aquesta ruta no conté cap dificultat tècnica especifica. Només al Collet del Mal Pas, si volguéssiu pujar al Turó del Mal Pas, hauríeu de desviar-vos del track per voltejar el Turó. Aquest es el punt on esta feta la foto a la que fas referencia. Si seguiu el track passareu pel costat d'aquest "mal pas", el veureu però no el fareu.
      Le coves del Turó del mal Pas, es veuen a la foto que hi ha al blog com a portada del àlbum, estan al mig de la paret, son accessibles però jutgeu vosaltres mateixos.
      Només comentar-vos, que per baixar del Collet del mal Pas, hi ha un bocí on os haureu de ajudar del track, perquè el camí es poc clar. Es la única complicació de la ruta.
      Que la gaudiu.
      Salut.

      Elimina
    2. Moltes gràcies per les explicacions Carles!

      Elimina