diumenge, 24 de febrer del 2013

Turó i Castell de Montsoriu des de Breda


País/Comarca: Catalunya/La Selva
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Breda ens dirigim cap a l'esglesia, d'on surt el carrer Rovira, i a la segona travessia, a mà dreta trobem lloc per aparcar, i si hi ha mercat que es el cas dels diumenges, girem a mà esquerra on podem deixar el vehicle. (WGS84  41.74999º N, 2.555583º E)
Ruta: Circular amb 691 metres de pujada acumulada i 14,10 km. de recorregut.
Prop de: Breda, Sant Feliu de Buixalleu
Inici/final: Breda.
Temps efectiu sense parades: 3h 19' ( total 4h 20' )
Alçada mínima - màxima: 161 - 614 metres.
Pendent màxima i mínima: +28,60% - 31,64%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Una ruta senzilla i divertida, que en la seva major part transcorre per pista de terra, i en la que hem pogut gaudir de bons paisatges i d'una molt bona visió del massís del Montseny. El trajecte transcorre per un entrellat de pistes complicat, que fa impossible poder relatar el recorregut, i per tant es imprescindible endur-nos un plànol amb la ruta o bé un gps. El colofó de la excursió no solament es ascendir al turo de Montsoriu, sinó, visitar el Castell de Montsoriu,  si disposeu de temps podeu fer una vista a un dels castells més emblemàtics del país. A partir del Coll de Castellar, d'on surt la pista cap al castell, uns metres mes esndavant enllacem amb el PR C-201 que ve d'Arbucies i que ens condueix fins al castell. Aquest mateix PR el prenem al castell per retornar fins a Breda, val a dir que en tot moment està perfectament senyalitzat amb estaques molt visibles.
Observacions: No hem trobat fonts, però hem creuat rieres i rierols tots amb aigua.  Si voleu fer la visita al castell heu de demanar cita prèvia, ja que el castell es tancat i vigilat.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'àlbum

 

Al Castell de Montsoriu hi passen coses màgiques.
 




dissabte, 16 de febrer del 2013

Puiggraciós - St. Pere de Bertí - El Clascar - Turó de les Onze Hores

País/Comarca: Catalunya/Vallès Oriental
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a L'Ametlla del Vallès, vinguent de la C-17, enfilem cap al centre del poble, seguint el carrer Barcelona, que va canviant de nom, despres Torregrosa, seguidament carrer Major, però sempre seguint aquest carrer, ja que no hem trobat indicadors cap al Santuari de Puiggraciós. Arribats a aquesta bifurcació, prenem el trencall de ma dreta, Ctra. de Puiggraciós, i l'anem seguint fins arribar al Santuari. Sempre hem de pendre el carrer principal i de pujada, els últims 500 metres son sense asfaltar, i un cop a lloc, trobem l'aparcament del Santuari.. (WGS84 41.705776 º N, 2.247495º E)
Ruta: Circular amb 490 metres de pujada acumulada i 14,63 km. de recorregut.
Prop de: L'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells.
Inici/final: Santuari de Puiggraciós.
Temps efectiu sense parades: 3h 44' ( total 4h 57' )
Alçada mínima - màxima: 654 - 859 metres.
Pendent màxima i mínima: +23,39% - 31,77%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Una ruta que ens portarà a recorre alguns dels punts més bonics dels Cingles de Bertí. Partim de l'aparcament del Santuari de Puiggraciós, i prenem el PR C-33 que passa pel costat mateix de la Torre de telègraf que hi ha al Santuari, 100 metres més endavant, prenem un trencall a má esquerra que ens durà al cim del Puiggraciós per la mateixa carena. No es un cim massa agraciat, nosaltres que em arreplegat un dia boirós, no em pogut gaudir d'una bona vista. Descendim pel camí que recorre el filat elèctric, fins arribar al Collet d'en Tripeta. Aquí canvia el tema, reprenem el PR C-33, i ens dirigim per la pista cap el Grau del Mercader, el barranc es potent, en algun punt es un espadat, arribats a la cruïlla, prenem un corriol a ma dreta amb marques verdes, que ens farà resseguir la cinglera, passant per la Bruguera fins arribar a la taula de pedra, on podriem haver gaudit d'unes vistes fenomenals sobre el Montseny i de la vall del riu Congost a vista d'ocell, però la boira ens segueix fent la guitza. Seguim i empalmem amb el GR 5, girem direcció cap a Sant Pere del Bertí, una bonica església que no hem de deixar passar, seguim per un corriol direcció sud deixant el GR, i arribem al Clascar, una imponent masia, molt enrunada, que fa preguntarte en veure l'estat llastimós d'aquesta i d'altres masies monumentals, a qui l'importa el nostre patrimoni?. Seguim altre cop pel PR C-33 fins a Can Mestret, una masia que trobem en una cruïlla, on prenem el trencall de la dreta, amb unes marques liles, que en du cap el Turó de les Onze Hores, dit així perque la gent del camp es regia pel sol per conèixer quina hora era. A Riells, quan el sol tocava aquest turó, significava que eren les 11 del matí, l'hora de la beguda. Arribat al cim, el Turó posa el colofó a una ruta esplèndida, la boira ens dona una petita treba i podem gaudir d'unes vistes magnífiques del Cingles de Bertí i del Vallès. Reprenem el camí de retorn i en qüestió de una hora som al cotxe.
Hem de tornar-hi.
Observacions: No hem trovat cap font, però hem anat passant per masies, habitades.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'àlbum





diumenge, 10 de febrer del 2013

El Sant Benet des d'Osor

País/Comarca: Catalunya/La Selva
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Osor, venint de Sant Hilari Sacalm, veiem el trencall a ma esquerra per anar al Santuari del Coll, on en hi desviem, i tot seguit, en una zona ample prop dels contenidors hi deixem el vehicle. (WGS84 41.947040º N, 2.551425º E)
Ruta: Circular amb 860 metres de pujada acumulada i 16,33 km. de recorregut.
Prop de: Osor, Sant Hilari Sacalm i Anglès.
Inici/final: Osor
Temps efectiu sense parades: 4h 12' ( total 6h 20' )
Alçada mínima-màxima: 345-1149 metres.
Pendent màxima i mínima: 30,08% - 36,89%
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Una ruta bonica, en un entorn molt solitari (no hem trobat a ningú en tot el dia). El cim, degut a la vegetació no ens proporciona massa bona visivilitat de tot el fantàstic entorn que l'envolta. La ascenssió des d'Osor la realitzem pel GR, creuant l'ermita de La Mare de Deu del Part, en un estat lamentable per no perdre la costum, passant pel Coll de Nafré i tot seguit arribant al Santuari de La Mare de Deu del Coll, on hem parat a fer l'esmorzar. A partir d'aquest punt deixem el GR, per seguir el recorregut del sender PR de Sant Benet a El Far. Tot el recorregut des d'Osor fins arribar al cim de Sant Benet, el camí es troba perfectament senyalitzat per les marques de GR i PR i molt ben fresat, pel que no timdrem cap problema per seguir perfectament la ruta d'ascensió. La tornada ja es un altre tema, hem dicidit seguir el track que fa la tornada per el camí que passa per El Boscà, i si no teniu gps, o un bon olfacte per orientar-vos bé, millor que aneu sobrats de temps o que torneu desfent el camí des de Sant Benet, el cami està molt perdut i embrossat, cosa que pot dificultar bastant el retorn, nosaltres ens hi hem entretingut estona, en el tram de La Rovira a la primera pista, que es el mes embolicat. Un altre detall es que heu de estar al·lerta a la desviació del trencall cap a Can Plana, queda molt amagat i es fàcil passar-lo de llarg.
Observacións: Trobarem aigua al Santuari, a la resta de la ruta, no hem trobat fonts.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'àlbum

 


dissabte, 2 de febrer del 2013

Capafonts - El Picorandan

País/Comarca: Catalunya/Baix Camp
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Capafonts, trobem la desviació per entrar al poble on deixem el veicle en un petit aparcament a ma esquerra. Ens dirigim cap a les piscines d'on parteix la ruta, creuem la plaça de l'esglesia i baixem per les escales, on trobem la pista on te inici la ruta. (WGS84 41.296598º N, 1.026219º E)
Ruta: Circular amb 617 metres de pujada acumulada i 9,79 km. de recorregut.
Prop de: Capafonts i La Febró
Inici/final: Capafonts
Temps efectiu sense parades: 2h 04' ( total 3h 28' )
Alçada mínima-màxima: 704-1026 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: En aquesta ruta, el vent ha estat present en tot moment. El paisatge de les Muntanyes de Prades, com no pot ser d'un altre manera, mai ens deixa indiferents. Durant l'ascensió pel Barranc de la Llenguaeixuta, el paisatge es molt humit, boscos i ombrivol, en canvi un cop arribats al cap de munt del barranc, l'entorn canvia radicalment, ens trobem amb un paratge sec, assolellat i nu, es terra de contrastos. Les vistes des de la carena son fantàstiques, veiem des del mar fins al Montsant i Siurana, i d'una visió d'ocell sobre Capafonts des del Picorandan. De Capafonts al GR 65-5, trobem molt esporadicament alguna fita, però haurem de està alerta, el camí s'utilitza poc i està poc fresat, cosa que fa que en algun punt, sobretot en la part alta del barranc, siguem nosaltres qui tracem el camí. A partir de la Creu Trencada, seguim fins al Picorandan pel GR, en bona part es una pista forestal, i passat el cim al cap de 700 metres, deixem el GR per desviar-nos a la dreta per seguir un camí molt clar i bastant fet malbé pel pas de les motos, que han arrencat els poc trams que quedaven del antic empedrat, aquest camí ens durà de retorn, i en poc temps, fins al poble.
Observacións: El tram de grimpada no comporta cap dificultat tècnica ni precisa de material. Hem trobat aigua a la part alta del Barranc de la Llenguaeixuta en els petits bassals del rierol.
Descarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida

Clica l'imatge per veure l'album