diumenge, 9 de setembre del 2012

Coma Pedrosa

País/Parroquia: Andorra/La Massana
Cartografia: Govern d'Andorra 1:10.000
Aproximació: Ens hem dirigit cap a Arinsal i al final de la carretera un cop passat el nucli urbà, en un revolt tancat a l'squerra, just avans de l'aparcament de les pistes d'esquí, trobem un mur de grans dimensions travessat per un tunel, creuem aquest mur pel tunel i girem el primer carrer a ma dreta, pocs metres despres s'acabal l'asfalt, lloc on deixem el vehicle. (WGS84 42.579498ºN, 1.478310ºE )
Ruta: Circular amb 1436 metres de pujada acumulada i 14,71 km. de recorregut.
Prop de: Arinsal
Inici/final: Mur de contenció d'allaus d'Arinsal
Temps efectiu sense parades: 6h 50' ( total 8h 47' )
Alçada mínima-màxima: 1569-2944 metres.
Lloc consultat: Andorra
Descripció: Ruta clàssica i molt bonica que ens permet assolir el sostre d'Andorra, sense dificultats (excepte la distancia recorreguda), ja que les grimpades de la carena prèvia al cim, no contenen cap pas compromès. El camí està ben senyalitzat en tot moment, per les marques grogues rodones de les rutes andorranes durant tot el trajecte, i també en la seva major part, acompanyat de les marques del GR-11 que va en direcció al Refugi de Baiau.
Observacions: Durant el trajecte anirem trobant aigua. La ruta normal de descens del Coma Pedrosa per la tartera des del Collet previ al cim, l'han barrat amb una barana i un retol que anuncia que aquest camí romandrà tancat per motius conservacionistes, la tartera es veu molt gastada, com la majoria de les tarteres transitades del Pirineu, així dons baixem pel camí recomanat una mica mes lent i menys directe
Descarregat el track aquí
Itinerari fins al lloc de sortida
Clica l'imatge per veure l'àlbum