dissabte, 7 d’abril del 2012

Intent Pic Negre d'Envalira hivernal

País/comarca: Andorra/Encamp
Cartografia: Ed. Alpina - Andorra
Aproximació: Partint de Puigcerdà direcció al Coll de Puimorens per la N-20, que passa a ser la N-320 a partir de Porta, a la desviació que deixa túnel per pujar a port. Un cop al port, ens dirigim direcció Acs, fins trobar a ma esquerra la desviació a Andorra, la prenem i desprès de passar les duanes trobem la rotonda, la creuem recte direcció Andorra la Vella - Pas de la Casa, fins a trobar la següent rotonda que girem a l'esquerra, al final d'aquest carrer Avinguda d'Encamp trobem l'aparcament (de pagament) on deixem estacionat el vehicle i iniciem el recorregut.. (WGS84 42.537919ºN, 1.733328ºE )
Ruta: Circular amb 416  metres de pujada acumulada i 5,3 km. de recorregut.
Prop de: Pas de la Casa. 
Inici/final: Aparcament de les pistes d'esqui de Pas de la Casa
Temps efectiu sense parades: 3h 30' ( total 4h 03' )
Alçada mínima-màxima: 2140-2560 metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: La ruta l'iniciem a l'aparcament i remuntem el rierol direcció a l'Estany de les Abelletes, el vent a portat a la vall molta neu pols de les ultimes nevades, fent en algun punt un gruix de fins 50 cm, sobre de la neu vella, cosa que alenteix molt la marxa a mes d'haver d'obrir traça. El paisatge ja es de per si impresionant, nomes falta l'acmulació de neu de les últimes nevades per fer-ho encara mes espectacular.
Observacions: Arribats al Coll de les Abelletes, i veien el temps emprat per recorre aquest tram, l'hora que es, i l'acumulació de neu pols i sense traces al Coll dels Isards, decidim renunciar per aquest cop al cim, ja hi tornarem.
Itinerari fins al lloc de sortida