diumenge, 26 de febrer del 2012

Cogulló d'Estela

País/comarca: Catalunya/Berguedà
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a Berga prenem la BV-4243 direcció al Rasos de Peguera, i a l'altura del quilòmetre 4, just passar el restaurant Els Roures, trobem a ma dreta una desviació que ens indica "Espinalbet", la prenem i una pista asfaltada ens porta fins al Santuari de La Mare de Déu de Corbera on deixem el vehicle (WGS84 N 1.807261ºE )
Ruta: Circular amb 474 metres de pujada acumulada i 7,35 km. de recorregut.
Prop de: Berga, Castellar del Riu.
Inici/final: Santuari Mare de Déu de Corbera
Temps efectiu sense parades: 2h 42' ( total 3h 27' )
Alçada mínima-màxima: 1423-1869metres.
Lloc consultat: Wikiloc
Descripció: Ruta on podrem gaudir d'uns paratges bonics i també de molt bones vistes. El trajecte transcorre gairebé en tot moment per camí ben fresat, en algun moment s'esborra però no te pèrdua.
Observacions: El primer tram fins a Ca Les Planes transcorre per el PR C-73 on anem trobant senyalització de color groc i blanc i també de color vermell, a partir de Les Planes anirem trobant marques de color verd i blau (poques) fins arribar al Coll d'Estela on les marques de color verd ens porten fins al cim, un bon galimaties de coloraines. Prop del cim a uns 150 metres trobem un indicador que senyala el camí del cim a ma dreta, si el prenem pujarem per la cresta, cosa que dificulta una mica l'ascensió depenent de si es va amb canalla o si no agraden els espadats, si prenem el de l'esquerra, anem per un camí senyalitzat amb marques verdes que ens portarà fins al cim sense cap dificultat. Millor evitar de fer el cim amb neu o gel, pot complicar l'ascensió.
Ddescarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC
Itinerari fins al lloc de sortida









dissabte, 11 de febrer del 2012

Ruta per La Bisbal de Falset - Coves Altes

País/comarca: Catalunya/Priorat
Cartografia: ICC 1:25.000
Aproximació: Arribats a La Bisbal de Falset, aparquem el vehicle al aparcament de les Piscines Municipals, que trobem a la carretera a ma esquerra venint de Margalef.. (WGS84 41.4470208 ºN 1.5237808ºE )
Ruta: Circular amb 380 metres de pujada acumulada i 10,24 km. de recorregut.
Prop de: La Bisbal de Falset i Cabacés.
Inici/final: Piscines de La bisbal de Falset
Temps efectiu sense parades: 1h 49' ( total 3h 31' )
Alçada mínima-màxima: 326-593 metres.
Lloc consultat: Priorat
Descripció: Ruta sense cap dificultat que ens introdueix al paisatge de la Serra del Montsant i aprofita per fer-nos passar per les Coves Altes dins el Barranc Tancat o de La Aubereda
Observacions: Una gran part de la ruta transcorre per pista i la resta per camins molt ben fresats. Quasi tota la ruta transcorre per l'itinerari nº8 que ens ofereix la web de l'oficina de turisme del Priorat, en aquesta ruta anirem trobant marques de color groc  en bon estat i ben visibles. No trobarem punts d'aigua (excepte una bassa per subministrament a Bombers)
Ddescarregat el track aquí
Seleccioneu per visualitzar el plànol a l'ICC